Kompanija "Anton Paar" gradi fabriku u Sijekovcu

Bez autora
Jul 05 2012

Predstavnici kompanije "Anton Paar GmbH" predstavili su načelniku općine Bosanski Brod Milovanu Čereku planirani projekt proširenja svoje kompanije i u BiH, tačnije u Sijekovcu. Ova kompanija ima 1.460 zaposlenih u sjedištu u austrijskom Gracu i 17 prodajnih filijala širom svijeta. Firma "Anton Paar" proizvodi visokokvalitetne instrumente za mjerenje i analizu u istraživanjima i industriji. Proizvođač je vrlo preciznih mehaničkih instrumenata i elektromehaničkih dijelova za firme u cijelom svijetu. Na području Sijekovca bit će instalirana jedna fabrika ovih mjernih instrumenata. Kompanija je već odabrala zemljište za gradnju u Sijekovcu, a u toku je administrativna procedura za dobivanje dokumentacije potrebne za gradnju objekta i registraciju preduzeća. Administrativna služba će učiniti sve što je u njenoj nadležnosti kako bi bio ubrzan proces implementacije projekta, a svaka investicija u općinu dobra je za njene građane te će to doprinijeti i većoj stopi zaposlenosti stanovnika.

Kompanija "Anton Paar" gradi fabriku u SijekovcuPredstavnici kompanije "Anton Paar GmbH" predstavili su načelniku općine Bosanski Brod Milovanu Čereku planirani projekt proširenja svoje kompanije i u BiH, tačnije u Sijekovcu. Ova kompanija ima 1.460 zaposlenih u sjedištu u austrijskom Gracu i 17 prodajnih filijala širom svijeta.

Firma "Anton Paar" proizvodi visokokvalitetne instrumente za mjerenje i analizu u istraživanjima i industriji. Proizvođač je vrlo preciznih mehaničkih instrumenata i elektromehaničkih dijelova za firme u cijelom svijetu. Na području Sijekovca bit će instalirana jedna fabrika ovih mjernih instrumenata.

Kompanija je već odabrala zemljište za gradnju u Sijekovcu, a u toku je administrativna procedura za dobivanje dokumentacije potrebne za gradnju objekta i registraciju preduzeća. Načelnik je izrazio zadovoljstvo zbog investiranja ove kompanije u općinu Bosanski Brod te istakao da će administrativna služba učiniti sve što je u njenoj nadležnosti kako bi bio ubrzan proces implementacije projekta, ocijenivši da je svaka investicija u općinu dobra za njene građane te da će to doprinijeti i većoj stopi zaposlenosti stanovnika.

Investitor je napomenuo da bi pogon trebao početi s radom u januaru naredne godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik